Bron:
www.ah.nl/recepten
2 uien, gesnipperd
2 laurierblaadjes
5 jeneverbessen
2 el gedroogde rozemarijn
1 kg runderlappen
1 fles volle rode wijn (bijv. Chianti 0,75 l)
25 g boter
2 el olijfolie
400 g winterpeen in plakjes
4 stengels bleekselderij, in plakjes
Doe de ui, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de groenten 5 min. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler. Neem het vlees uit de pan en leg het op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus. Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij. Lekker met aardappelpuree. In plaats van de gedroogde rozemarijn kunt u ook 2 takjes rozemarijn gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten