vrijdag 16 december 2011

Rundvlees in Guinness

Recepte komt uit het kookboek "Leon" en ik heb hem via Anath gekregen :D
Goddelijk!

Voor 4 personen

1kg stoofvlees in blokjes
2 blikken Guinness (1L)
Paar spietjes tijm
2 laurierblaadjes
3 eetlepels boter
1 lepel olie
3-4 middelgrote wortels in plakjes
1 grote zoete uit grof gehakt
1 koolraap, in blokjes van 2,5 cm (knolselderij kan ook!)
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetlepels bloem
600 ml runderbouillon
zout en peper

Marineer het rundvlees samen met de tijm en de laurierblaadjes 24 uur in Guinness. Giet de volgene dag Guinness af en bewaar dit. Verwarm vervolgens een grote ovenvaste pan met dikke bodem. Verwarm de oven tot 180 graden. Breng het vlees op smaak en bak het in de boter en olie tot dat het lekker gekleurd is. Vervolgens voeg de wortels, ui en koolraap toe en laat dit met deksel op de pan 10 tot 15 minuten zweten tot de groenten zacht zijn. Roer de knoflook en tomatenpuree erdoor en laat nog 5 minuten pruttelen. Strooi de bloem erover en roer goed. Giet er nu de Guinneesmarinade over, en schraap terwijl je het vocht met een kwart laat inkoken, de zalig aangezette delen van de bodem van de pan. Bedek de ingredienten met de runderbouillon en breng rustig aan de kook. Zet de pan in de oven en laat ongeveer 2 uur stoven tot het vlees uit elkaar valt als je er tegen duwt. Als de saus wat dun is, zet je de pan nog even op het vuur en laat je het even stevig inkoken, tot de saus aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Breng zo nodig op smaak en serveer met rijst/pasta/aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen