vrijdag 20 juli 2012

Baskische kippenbouten

Voor 4 personen
4 bio kippenbouten
2 grote zoete uien
3 teentjes knoflook
2 rode paprika's
1 groene paprika
4 grote tomaten of een blik gepelde tomaten
5 eetlepels olijfolie
100 g Serranoham
150 ml droge witte wijn
1 kleine theelepel chilipoeder
Zout en peper 
1 laurierblad
6 hele takjes peterselie
1 mooie takje rozemarijn
2 takjes tijm



Pel de uien en snijd ze fijn, schil de teentjes knoflook en snij klein, was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in zeer dunne reepjes. Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kippenbouten gedurende 10 minuten aan alle kanten bruin. Verwijder de kippenbouten uit de pan en bak hierin de uien en ham.
Voeg vervolgens de geperste knoflook en paprika's toe, bak  roerend op hoog vuur voor 5 minuten en vervolgens voeg de witte wijn en tomaten toe. Zet het vuur laag en laar sudderen voor 5-10 minuten.

Voeg de kruiden in de pan en vervolgens de kip, bestrooi de bouten met zout, peper, en chilipoeder. Dek de braadpan af en laat alles 45 minuten op zeer laag vuur sudderen.
Lekker met rijst of stout met taco's.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen