woensdag 18 juli 2012

Marokkaanse wortelsalade

1 kg wortels
1 bouillonblokje
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 tl paprika poeder
1/2 tl kaneel
4 tl suiker
sap van 1/2 citroen
handvol verse koriander
3 teentjes knoflook, ongepeld
olijfolie


Snijd de wortels in rondjes van ongeveer 4 mm. Kook ze in water met een bouillonblokje en de ongepelde knoflookteentjes voor 15 minuten.
Giet de wortels af en bak ze vervolgens in een pan met een beetje olijfolie. Pel na het koken de knoflook en prak fijn. Voeg het bij de wortels toe. Meng de wortels met alle overige ingrediënten en zet de vuur uit. Laat de smaken even intrekken. Serveer op kamertemperatuur.

Lekker met lamsvlees, BBQ, couscous of Turks brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen