zaterdag 7 juli 2012

Bladerdeeg met geitenkaas en semi gedroogde tomaten


Het kan als de starter maar ook als een doordeweekse maaltijd met een salade erbij.

Voor 2 personen:

2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4-6 semi gedroogde tomaten, in stukjes gesneden (met verse kan het ook, tel dan 4-6 plakjes)
1 rol geitenkaas met korst in plakjes
eigeel
2-3 lepels rode of groene pesto (wat je maar thuis hebt)
wat tijm
handvol verste basilicum
paar druppels honing (optioneel)
zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 °C.
 Besmeer de randen van het bladerdeeg met het eigeel en de rest met de pesto. Plaats vervolgens eerst de plakjes geitenkaas (ongeveer 4 per plak) op het bladerdeeg en daarna de tomaatjes bovenop. Bestrooi met tijm, zout en peper. Bak 15-20 minuten, tot dat het deeg bruin is. Na het bakken besprenkel eventueel met honing en daarbij verse basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen