dinsdag 17 juli 2012

Tarte Tatin met kerstomaatjes en Port-du-Salut

200 g Port-du-Salut kaas
500 g kerstomaatjes
5 stukjes bladerdeeg, ontdooid
3 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel suiker
boter
paar takjes tijm
zout en peper


Verwarm de balsamico azijn en suiker in een pan tot dat het karameliseert. Voeg de ongesneden kerstomaatjes toe, bak ze 2-3 minuten zachtjes mee en roer zodat ze mee karameliseren Bestrooi ze met tijmblaadjes.

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Besmeer een bakpan met boter en verdeel daar de tomaatjes met karamel.  Snijd 3/4 van de kaas in plakjes en leg ze op de cherry tomaten. Bedek de tomaatjes met het bladerdeeg, druk het bij de randen goed dicht. Met een vork maak paar gaatjes in het deeg.
Bak gedurende 20-25 minuten.
Na het baken, laat  de taart 5 minuten afkoelen, leg gedraaid op een boord. Bestrooi met de rest van de kaas en nog wat tijm. Serveer met een salade.

*** Je kan ook alles in kleinere bakvormpjes verdelen (2 of 4)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen