Bron Allerhande 10-2012
1 kg kruimige aardappelen
1 el olijfolie
1 chorizo (worst, 250 g), in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, in halve ringen
2 tl paprikapoeder
500 ml rundvleesbouillon (van tablet)
1 zak boerenkool (500 g)
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in
een hapjespan en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Schep
regelmatig om. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet weg
tot gebruik. Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook 1 min. Voeg de ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min. Schep regelmatig om.
Doe de aardappel samen met de bouillon bij de ui. Breng aan de kook,
doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de
boerenkool toe en laat nog 5 min. zachtjes koken zonder deksel op de
pan. Doe de chorizo erbij, warm nog 2 min. mee en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten