zaterdag 13 oktober 2012

Pom­poen­stamp­pot

Brron Allerhande 10-2012 aangepast

1 pompoen 
1 tl karwijzaad 
4 el olijfolie 
1 kg iets kruimige aardappelen 
16 (vegetarische/gehakt) balletjes
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt 
1 beker crème fraîche (200 ml)

 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er het karwijzaad, 2 el olie en peper en zout over. Bak ca. 25 min. in de oven. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de balletjes 5 min. Verwarm de kikkererwten in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp er de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche door. Schep de rest van de pompoen en kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen