Deze komt van Allerhande-2-2008 wel wat aangepast
In het originele recept gebruiken ze de hazelnoten, ik maak het altijd met geroosterde pijnboompitjes en lekker 1 a 1 1/2 ui per persoon.
Voor 2 personen
2 rode uien, in partjes
4 el balsamicoazijn
1 a 2 el bruine basterdsuiker
flinke scheut olijfolie
200 g pappardelle pasta
1 zak gesneden andijvie
1 mespunt nootmuskaat
handvol pijnboompitjes
Verwarm de ovengrill voor. Schep de ui in een bakblik om met de
balsamicoazijn, de suiker en olie en strooi er peper en zout over.
Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in 15-20
min. bruin en gaar. Schep af en toe om. Kook de pappardelle gaar volgens
de aanwijzingen op het pak. Verhit wat olie in een wok en roerbak de
andijvie in 3-4 min. beetgaar. Breng de groente op smaak met peper, zout
en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Giet de pappardelle af en schep
de pasta door de andijvie in de wok. Meng alles goed en verdeel de pasta
met groente over 2 warme diepe borden. Verdeel de geroosterde ui en de
pijnboompitjes erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten