Bron Allerhande 10-2012
3 pastinaken
250 g winterpeen
500 g kruimige aardappelen
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 bakje gerookt (bio)spek
1 pakje Feta, in blokjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen,
halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Verdeel over
een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de aardappelen schoon, snijd in
partjes en leg tussen de groenten op de bakplaat. Doe de olie in een
hoge kom met de knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer. Verdeel
over de aardappelen en groenten en bak ca. 35 min. in de hete oven. Bak het spekin 5 min. Schep met
het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en
bestrooi met de feta. Serveer lauwwarm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten