zaterdag 13 oktober 2012

Spicy Pumpkin soep


Bron: Oprah Magazine aangepast
Voor 8 porties

4 eetlepels ongezouten boter
2 middelgrote zoete uien, fijngesneden
2 teentjes fijngesneden knoflook
1/8 theelepel gemalen chilipepertje
2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel gemalen koriander
Snuifje gemalen cayennepeper (optioneel en gemaatigd)
1 gebakken pompoen (als bio, inclusief huid in stukjes opbakken)
1 L biogroentebouillon
2 glazen melk
2-3 lepels bruine suiker
100 ml creme fraiche

Smelt de boter in een soeppan. Voeg uien en knoflook toe en bak goed roerend, tot dat ze zacht zijn, ongeveer 4 minuten. Voeg de kruiden toe en roer nog gedurende een minuut. Voeg pompoen en bouillon toe en mix goed. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat het gedurende 10 tot 15 minuten sudderen. Pureer de soep met de staafmixer.  Voeg bruine suiker toe en meng. Voeg langzaam melk al roerend toe. Voeg de room toe en kruiden naar smaak. Als soep een beetje te pittig is, voeg meer room toe. Voor serveren bestrooi de bovenkant van elk bord met geroosterde pompoenpitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen