dinsdag 19 juni 2012

Geroosterde aubergine en tomaten soep

Bron: Martha Stewart's Everyday Food

Ongeveer 12 tomaten, in lengte gehalveerd
250g wortels, snijd ze in stukken van 2 cm
10 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
Grof zout en gemalen zwarte peper
750g (2-3) aubergines, snijd ze in lengte, dikte van 2 cm
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 theelepels kerriepoeder
1 hanvol gehakte verse koriander, voor het serveren
1 biobouillon blokje

Verwarm de oven voor tot 220 ° C. Op een bakplaat, meng tomaten, wortels, knoflook, 2 eetlepels olie, 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Verspreid op de bakplaat in een enkele laag, met de tomaten bolle kant naar boven.

Op een andere bakplaat, meng goed de aubergine, kikkererwten, kerriepoeder, de resterende 2 eetlepels olie, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel peper. Verspreid in een laag op de bakplaat. Plaats beide platen in de oven (tomaten mengsel op het bovenste rek). Rooster tot ze zacht zijn, ongeveer 45 minuten, mix de mengsels halverwege.

Als jij, net als ik, maar een klein oven hebt, kan je het in 2 keer doen. Duurt wat langer maar het is waard!

Met behulp van een tang, pel de tomanten. Pureer tomaten mengsel (inclusief de sappen) in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Doe het mengsel in een grote pot. Roer de aubergine mengsel, verdun met 3 tot 4 kopjes water plus 1 bioboulion blokje. Breng aan de kook op matig vuur. Breng op smaak met zout en peper. Pureer grof.

Bestrooi met koriander, garneer met geroosterd brood, indien gewenst

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen