dinsdag 12 juni 2012

Pasta met doppers, ham en munt

Ik heb het al eerder gezegd, maar het is echt waar: Janneke Vreugdenhil is mijn favo Nederlandse kok en een grote voorbeeld. Ik vind vrijwel alle recepten van haar fantastisch!

Deze is gisteren in NRCNext verschenen (11.06.2012) en in had alle ingredienten thuis...

voor 4 personen:
olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 gram Parmaham, in snippers
1 kilo verse doperwten, gedopt (of 500 gram diepvries doperwten)
1 glas witte wijn
100 ml groentebouillon
350 – 400 gram pasta
een paar blaadjes verse munt, fijngesneden

Fruit de sjalot zachtjes in olijfolie. Voeg knoflook en ham toe een bak een minuutje mee. Doe de doperwtjes, wijn en bouillon in de pan. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof de erwtjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Kook intussen de pasta en vang bij het afgieten een paar lepels kookvocht op. Doe pasta plus kookvocht bij de erwtjes en meng nog even op hoog vuur. Maak af met munt, nog een sliert olijfolie en zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen