zondag 24 juni 2012

Pasta met tonijn in tomatensaus


Bron: Simply Recipes aangepast

Voor 4 personen

4 eetlepels ongezouten boter 
1 pot gepelde tomaten  
320g pasta in schelpenvorm
zout
1 bakje ricotta 

160 gram tonijn in olijfolie uit een blik of 2 zakjes John West's Tuna with a Twist met gedroogde tomaten
Handvol verse basilicum, gescheurd
Handvol geraspte Parmezaanse kaas



Smelt de boter in een middelgrote pan en voeg de tomaten inclusief sap toe. Plet de tomaten met een houten lepel. Laat de tomaten zachtjes sudderen voor ongeveer 30 minuten. 

Als de saus kookt, kook de pasta schelpjes al dente (meestal 2 minuten korter dan normaal) in gezouten water. Giet de pasta af en zet opzij.
Giet de overtollige olie van de tonijn en roer de tonijn in de tomatensaus. Voeg de ricotta en voeg zout naar smaak toe. Zet de mengsel van de vuur af. Meng de saus met de pasta in een grote bakpan en voeg de basilicum. Bestrooi royaal met de Parmezaanse kaas. Plaats onder een hete grill voor 4-6 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen