dinsdag 12 juni 2012

Taart met zomerfruit

Recept is met bosbessen maar je kan vrijwel alles gebruiken - feel free! 

bloem voor het werkvlak 
4 vellen Franse bladerdeeg, ontdooid 
1 groot ei, losgeklopt
1 eetlepel kristalsuiker
400 gram roomkaas, op kamertemperatuur (Mascarpone, Monchou, Philadelphia - wat je wilt) 

50 ml melk of vanillevla 
1/2 theelepel geraspte (bio) citroenschil
3 eetlepels poedersuiker
2 doosjes bosbessen

Verwarm de oven voor op 190 ° C. 
Leg het deeg op met een bloem bestoven werkvlak en maak een rechthoek. Verplaats op een bakpapier. Met behulp van de punt van een mes, vorm een rand van 2 cm zonder het deeg helemaal door te snijden. Bestrijk de rand met ei en bestrooi met de kristalsuiker. Bak tot de randen goudbruin en opgezet zijn in 18 tot 22 minuten.
Met behulp van de punt van een mes, vorm nogmaals de rand van het gekookte deeg zonder het helemaal door te snijden. Druk licht op het midden van het deeg om deze plat maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, 15 tot 20 minuten.
Ondertussen, met een elektrische mixer, klop de roomkaas tot een gladde massa. Voeg de room, de citroenschil en 2 eetlepels van de poedersuiker toe en klop tot een gladde massa.  Als je vanillevla gebruikt, pas op met de suiker (misschien is het helemaal niet nodig). Proef eerst ;-) 

Verdeel de roomkaas mengsel binnen de grenzen van het deeg.
Leg de bosbessen in een enkele laag over de vulling en bestrooi met de resterende eetlepel poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten