zaterdag 13 oktober 2012

Qui­che met kool­raap en ap­pel

Bron Allerhande 10-2012

 Bodem recept 
1/2 koolraap 
2 friszure appels (bijv. goudreinet) 
3 tl gedroogde salie 
1 camembert 
4 eieren 
1 beker crème fraîche (200 ml) 

Bereid het deeg. Schil de koolraap, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en doe in een ruime kom. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 1/2 cm en doe bij de koolraap. Schep de salie en peper en zout erdoor. Doe in de quichevorm. Snijd de camembert in blokjes en leg erop. Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout met een garde tot een glad mengsel. Schenk over de vulling. Bak de quiche ca. 45 min. iets onder het midden van de oven op 180 graden.

3 opmerkingen:

  1. Voortaan eerst uitproberen voordat je recepten overneemt: deze komt van AH maar als je hem bereidt zoals hier aangegeven dan is die mooi van boven,van binnen echter prut met onrijpe koolraap erin. Om rechtstreeks richting prullenbak te gaan dus!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer voor je... Ik heb hem dit wekend gebakken en alles was gaar en prima

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verdarrie! Ik heb m net gemaakt en tot nu toe dezelfde ervaring, mooi van boven, en van binnen keiharde koolraap in zachte drab. Balrn! Nu nog maar ns twintig minuten de oven in,...

    BeantwoordenVerwijderen