zondag 22 april 2012

Asperges met zalm

Deze is all-time favourite! I love Asperges!!!!

Oorspronkelijk komt het van www.ah.nl maar ik heb er wat aan veranderd.

Voor 2 personen:

500g witte asperges
160g pasta
1 bakje kruidenkaas zoals Paturain maar AH eigen merk is net zo goed
250-300g verse zalmfilet, in blokjes
1 handvol verse basilicumblaadjes
50g geraspte oude kaas
zout en peper

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf en snijd de asperges in stukjes van 4 centimeter. Doe de pasta en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 minuten gaar. Giet de pasta met asperges af. Roer de kruidenkaas en de zalm door de pasta met asperges en verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer het basilicum erdoor. Schep de pasta met asperges en zalm op de borden en strooi de geraspte kaas erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen