vrijdag 13 april 2012

Parelhoen uit Toscanie

Bron: smulweb.nl

Voor 4 personen

2 parelhoentjes of 1 grote (panklaar)
zout en peper uit de molen
4 sinaasappels
1/4 bosje salie
3 el olijfolie
2,5 dl kippenbouillon
1 dl rode wijn
100 mascarpone kaas


de parelhoentjes van buiten en van binnen kruiden met peper en zout
sinaasappels schillen en het wit verwijderen en in partjes verdelen
*oven verwarmen op 180 C
salie afspoelen en afschudden en de blaadjes eraf plukken
Bereidingswijze

meng sinaasappel met de salie en vul de haantjes ermee en zet de openingen met prikkers vast
bestrijk de haantjes met olie
verhit de rest van de olie in een pan en bak de haantjes op hoog vuur mooi rondom aan
schenk dan de bouillon en de rode wijn erbij
bak de haantjes dan in de hete oven in het midden in circa 60 min gaar (regelmatig overgieten met braadvocht)
neem de haantjes uit de oven en breng het braadvocht aan de kook
neem de pan van het vuur en roer de kaas door het braadvocht
kruiden met zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen