Voor 4 personen
900g rijpe tomaten
2 uien, in 8 parten
5 tenen knoflook, gepeld
2 takjes tijm
2 à 3 stengels citroengras (sereh)
2 tl rietsuiker
7 dl groentebouillon
Vet een bakvorm in met olijfolie, snij de tomaten door en leg ze erin met de gesneden kant boven. Leg de stukken ui, de knoflook en de tijm ertussen. Kneus citroengras en snij in reepjes, verdeel ze over de tomaten. Strooi er twee theelepels suiker over en begiet tenslotte met nog wat olijfolie. Zet de vorm 50 minuten in de oven (210 graden). Schep alles na 30 minuten om. Alle ingrediënten worden heel zacht. Doe alles over in een blender, schraap ook het gekaramelliseerde residu goed van bodem en zijkanten. Doe de bouillon erbij en laat draaien tot een puree, passeer alles door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten