maandag 23 april 2012

Clafoutis van verse tuinbonen met Parmezaanse kaas en spek

Voor 6 personen

600g verse tuinbonen (maar als je diepvries gebruikt dan 300-400g)
2 eetlepels bloem
200ml melk

200g (bio) spek
6 hele eieren

100g geraspte Parmezaanse kaas
zout
vers gemalen peper
1 mespuntje nootmuskaat.


Pel de tuinbonen. In een grote pan, breng voldoende water met een snufje zout aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg de bonen toe en kook acht minuten. Verwijder de schilletjes van de bonen.

Verwarm de oven op 180 °C. Vet een ovenschaal in. Leg de bonen en spek in de schaal. Strooi de bloem in een kom, graaf een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe. Voeg geleidelijk de melk toe. Roer de Parmezaanse kaas, zout, peper en de nootmuskaat er doorheen. Meng alles goed tot een gladde massa, kan ook in een keukenmachine.

Leg bonen en spek in een ingevette bakvorm. Giet het clafoutis beslag over de bonen en spek. Schuif in de oven gedurende ongeveer 35 minuten. Serveer warm met een salade naar keuze.


*** Om tijd te besparen kan je gebruik maken diepvries tuinbonen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten