donderdag 22 maart 2012

Gnocchi al pomodoro e mozzarella

Dat wil zeggen "aardappelknoedels" of gewoon gnocchi in tomaten-basilicum saus

Voor 2 hongerige personen
1 blik gepelde tomaten
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel balsamico azijn
3 tbsp verse basilicumblaadjes, fijngehakt
1 verpakking gnocchi
1 mozzarella, in plakjes
Handvol geraspte verse Parmezaanse/Pecorinokaas

1. Schenk tomaten uit een blik in een grote pan en hak los met een vork. Voeg knoflook, balsamico azijn en basilicum toe. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Langzaam breng aan de kook en laat met deksel erop gedurende 15 minuten koken.

2. Kook gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze in een ovenschaal

3. Bedek gnocchi eerst met tomatensaus en boven op met mozzarella en bestrooi met parmezaanse kaas en nog meer gemalen zwarte peper.

4. Zet onder een hete grill gedurende 5-10 minuten tot de kaas borrelt.
Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen