maandag 26 maart 2012

Linzensalade

Voor 6 personen:

500 g groene linzen
3 tomaten
1 rode ui
1 venkelknol
7 eetlepels olijfolie
4 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1 bosje basilicum
zout
Vers gemalen peper

Spoel de linzen en bak ze in de pan geduurende 5 minuten met de Provençaalse kruiden en 2 eetlepels olijfolie. Meng goed. Giet 1 liter water en kook op hoog vuur gedurende 25 minuten.

Meng olie, azijn, zout en peper in een kom. Snijd de tomaten, venkel en de ui in kleine stukjes.

Wanneer linzen gaar zijn, giet ze af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats ze in de kom met de venkel en tomaten en roer. Bestrooi met gehakte basilicum en serveer.

Oppasen:
Linzen moeten niet uit elkaar vallen, dus al dente.

Ook lekker met een plakje gerookte zalm.

Variëer met de kruiden bijvoorbeeld door het vervangen van de Provençaalse kruiden met het kerriepoeder en basilicum met verse koriander.

Dag later nog lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen