woensdag 14 maart 2012

Jamie's varkenskarbonades met aardappels, pastinaak, peren en broodsaus

Bron: Jamie Oliver "The nacked chef is back" [ietsje aangepast]

Explosie van verschillende smaken, ik vond het ongelofelijk lekker!

Voor 4 personen:
4 vrij grote varkenskarbonades
1x citroenmarinade (zie onder)
3 pastinaken
3 peren
750g aardappels
1x broodsaus met munt (zie onder)
zout en zwarte peper

Citroenmarinade
2 flinke handen vol verse rosemarijn, gestampt
6 tenen knoflook, geplet
10 scheuten olijfolie
2 citroenen, gehalveerd, uitgeperst en de schil gekneusd
zwarte peper uit de molen
meng alles door elkaar en wrijf het in het vlees. Laat het vlees 1-6 uur erin marineren.

Broodsaus met munt
3 handen vol verse munt
1 handvol in stukjes gehakt wit bolletje met zachte korst
olijfolie
zout en peper
2 eetlepels mosterd
scheut rode-wijnazijn

Smeer en masseer de karbonades in met de citroenmarinade en laat 1-6 uur staan. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de pastinaken en e peren en snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder het klokhuis uit de peren en snijd de aardappels in stukken van ongeweer een halve centimeter dik. Dep ze droog met een stuk van de keukenrol en leg ze samen met de pastinaken, peren, karbonades en marinade in een braadslee. Schep om zodat alles wat van de marinade meekrijgt, strooi er zout en peper over en braad het geheel 45 minuten on de oven.
Terwijl het vlees en de groenten staan braden, heb je tijd om broodsaus met munt te maken. Het is heerlijk om het vlees daar helemaal mee in te smeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen