woensdag 28 maart 2012

Vis en aardappel met limoenboter en papillot

Bron: Karolina/Delicious magazine (beetje aangepast)

4 personen
1 kleine vastkokende aardappel
4 witte visfilets (elk 180 g) maar zalm is ook lekker
handjevol koriander

Limoenboter:
50 g zachte boter
geraspte schil van 1/2 biolimoen
1 el limoensap
1/2 tl zeezout

Klop voor de boter in een kom alles door elkaar. De boter zal niet al het limoensap opnemen, maar het maakt niet uit.

Verhiet de oven tot 200 graden. Breng een kleine pan met water aan de kook. Schil de aardappel en snijd hem in flinterdunne plakjes. Blancheer ze 1-1.5 min. in het kokende water tot bijna gaar maar nog stevig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

Leg een vierkant stuk van 30x30 cm bakpaier klaar en schik een kwart van de aardappelplakjes als een bodempje voor de vis in het midden. Leg er een stuk visfilet op, bestrooi met zout en zwarte peper en leg er een stukje limoenboter op. Maak een papillot:

http://drkikker.blogspot.com/2012/03/kipfilet-en-papillote-met-paddestoelen.html

en daarna nog 3.

Leg de papillots op de bakplaat en bak de vis afhankelijk va de dikte van de filets: 14-18 min. net gaar. Leg de papillots op de 4 borden. Open ze aan de bovenaknt en bestrooi de vis met korinader.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen