woensdag 14 maart 2012

Kip en papillote met spinazie, pesto en tomaatjes

Hier een filmpje hoe ie een papillote maakt:

http://drkikker.blogspot.com/2012/03/kipfilet-en-papillote-met-paddestoelen.html

2 (bio) kipfilets
2x flinke handvol verse spinazie
1 bakje cherry-tomaatjes, gehalveerd
scheut olijfolie
2 eetlepels pesto naar keus
1 handvol pijnboom pitten
sap van 1/2 citroen
2 laurierblaadjes
Zout en peper

Je maake zo'n papillote per persoon.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer je papillot met olijfolie en leg een handvol spinazie erop. Knijp wat citroensap erover. Leg je kipfilet erop en besmeer hem met pesto. Vervolgens leg je tomaatjes, een laurierblaadje en pijnboonpitten erop. Besprenkel alsnog met wat olijfolie, zout en peper. Maak je papillote dicht en zorg dat alle kanten goed dicht zitten, schuif hem vervolgens op je bakblik. Zet het bakblik voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal vervolgens de papillote uit de oven en serveer het op een bord.

Net voordat een papillot gevouwen wordt:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen