zaterdag 3 maart 2012

Zalm met crème fraîche

Dit recept heb ik via receptenruil van Elena gekregen. Zij beweert dat het een van de beste zalm recepten is! En na het uitproberen moet ik het bevestigen. Hij is werkelijk goddelijk!

125 gram zalmfilet per persoon.
125 ml crème fraîche voor 2 zalmfilets
100 gram geraspte jonge kaas
1 bosje verse bieslook
1 citroen
peper
zout
olijfolie

Dep de zalm droog.
Halveer de citroen en knijp deze over de zalmfilets uit.
Leg de zalmfilets 10 minuten in de koelkast.
Bestrooi de zalmfilets met peper en zout.
Leg de filets in een met olijfolie ingevette ovenschaal
Verdeel de crème fraîche over de zalmfilets (een vrij dikke laag ).
Knip de bieslook fijn over de met crème fraîche bedekte zalmfilets.
Bestrooi het geheel met kaas.
De filets gaan 20 minuten de oven in op 200 graden om mooi rosé te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen