maandag 25 maart 2013

Bananenbrood


Bron: Nadelunch.com

Dit brood is ongelofelijk lekker met een beetje boter en caffe latte - droom ontbijt

4 overrijpe bananen
60 milliliter melk (of een vervanger zoals speltmelk)
3 eetlepels honing
6 eetlepels extra vergine olijfolie
binnenkant van 1 vanille stokje
250 gram spelt- of tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
0,5 theelepel fijn zeezout
75 gram rozijnen
75 gram gehakte walnoten
25 gram gemengde zaden en pitten (zoals pompoen- en zonnebloempitten)

Bereidingstijd
10 minuten bereiden
45-60 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bananen, melk, honing, olijfolie en het vanille-extract in de blender en mix drie, vier minuten op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat het een paar minuten rusten.
Weeg de bloem af en voeg het bakpoeder en het zout aan de bloem toe. Zeef daarna alles boven een beslagkom.
 Giet het bananenmengsel in de beslagkom en roer met een pollepel of pannenlikker tot alle bloem is opgenomen.
Voeg de rozijnen, walnoten en zaden en pitten toe aan de kom en roer alles goed door het beslag.
Vet een cakevorm in of gebruik een stuk bakpapier. Giet het beslag in de vorm en plaats het in het midden van de oven. Kijk na 45 minuten of het bananenbrood gaar is: mooi gerezen en met een bruine bovenkant. Zo niet, kijk dan weer na elke vijf minuten.
Laat het bananenbrood helemaal afkoelen voordat je het snijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen