zondag 24 maart 2013

Gerstgranensoep met chorizo




1 eetlepel olijfolie
1 Spaanse chorizo, gesneden
3 wortels, in stukjes gesneden
2 ui, gesnipperd
zout en zwarte peper
1 tomatenpuree
1 liter bouillon
150 g gerstgranen
1 blik kikkererwten
1 bosje paksoi, grof gehakt


Verhit de olie in een pan. Voeg de worst en bak tot dat ze bruin is, af en toe roeren. Leg gebakken worst op een bord.
Voeg aan het vet uit de worst de wortels, ui, ¼ theelepel zout en ¼ theelepel peper toe. Bak al roerend, tot de groenten zacht beginnen te worden, 4 tot 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 tot 2 minuten mee.
Voeg de bouillon en gerstgranen toe en breng aan de kook. Zet het vuur middelhoog en laat de soep sudderen tot de granen net gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Aan het einde roer worst, kikkererwten, paksoi, ½ theelepel zout en ½ theelepel peper er door heen. Kook nog 3 tot 5 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen