vrijdag 22 maart 2013

Gekruide stoofpot met rundvlees en bataat


Voor 4-6 personen

1 kg rundvlees, in blokjes gesneden
500 g bataat (zoete aardappelen), gesneden in halve plakken 1-1.5 cm dik  

1 blik gepelde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
100 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
4 theelepels gemalen komijn
4 theelepels gemalen gember
2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel cayennepeper
 zout 

1 doos couscous
1 blik kikkererwten, afgespoeld
300 g verse spinazie
2 handjes geroosterde amandelen, fijngehakt


Bak eerst de ui samen met de rundvlees, voeg bataat, abrikozen en de kruiden inclusief zout toe. Voeg de tomaten en hun sap uit het blik toe en 100 ml water. Zet onder de deksel op een lage vuur en kook 2,5-3 uur totdat vlees gaar is.
Bereid 10 minuten voor het serveren de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kikkererwten in de stoofpot toe en kook het nog 2 tot 3 minuten. Als de vuur uit is roer er de spinazie doorheen. Serveer met de couscous en bestrooi met de amandelen.

 Om in te vriezen: zonder couscous en spinazie. Spinazie moet je altijd vers toe voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen