zaterdag 9 maart 2013
Groente en gerstgranen soep
3 eetlepels extra olijfolie
2 stengels bleekselderij
1 zoete ui, in dunne plakjes gesneden
1 prei, alleen witte en lichtgroene onderdelen, in dunne plakjes
130 g gerstgranen
1 potje tomatenpuree
1 pot gepelde tomaten
1 liter groentebouillon
1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 grote wortels, in plakjes gesneden
200 g diepvries erwten
1 laurierblad
Zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum
Verwarm de olie in een dikke bodem pan. Voeg de bleekselderij, gepelde tomaten, ui en prei toe en bak op matig hoog vuur tot ze zacht zijn, circa 5 minuten. Voeg de gerstgranen en tomatenpuree toe en bak al roerend tot de korrels glanzend zijn. Voeg 1/2 van bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Laat sudderen op een laag vuur gedurende circa 30 minuten. Voeg de wortels en de resterende bouillon. Dek soep af en laat op laag vuur tot de wortels gaar zijn, 30 minuten. Voeg de erwten, dek af en kook tot ze zacht zijn nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper, top met de basilicum en serveer met wat brood.
Labels:
basilicum,
bleekselderij,
erwten,
prei,
soep,
tomaten,
ui,
vegetarisch,
witte bonen,
wortels
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten