zaterdag 9 maart 2013

Gebakken eieren met Chorizo ​​en aardappelen


Amerikaanse breakfast maar ik denk dat het voor ons een diner is ;-)

Voor 2 personen:
1/2 kg krieltjes of voorgebakken aardappeltjes
1 kleine chorizo worst, in plakjes
2 zoete uien fijngehakt
2 eetlepels olijfolie

1/2 Spaans pepertje, optioneel
Zout en versgemalen peper 

2 (bio) spiegel eieren
1 bakje cherry tomaatjes besprenkeld met wijnazijn 
2 snee goede brood
 
 
Als je verse krieltjes gebruikt, kookt ze even 15 minten in zijn geheel voor. Giet ze af en laat afkoelen, halveer.
Verhit ondertussen een (gietijzeren) koekenpan. Voeg de chorizo en bak zachtjes tot het gaar en lichtbruin is, ongeveer 8 minuten. Voeg de uien en Spaanse peper toe en bak al roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Schraap de chorizo ​​mengsel in een kom en veeg uit de pan.
Verhit de olie in de pan. Voeg de aardappelen, breng op smaak met zout en peper en bak op matig vuur, af en toe roerend, totdat ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 6 minuten. Meng met de aardappel-chorizo ​​mengsel. Warm nog eens op. Maak de spiegeleieren. 

Serveer met spiegel eieren, tomatensalade en een goede brood erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen