vrijdag 22 maart 2013

Dijon zalm koekjes met couscous


Voor 2 personen
  
160 g couscous
100-150 g olijven, gehalveerd 

handje verse munt, blaadjes verscheurd
2 eetlepels olijfolie 

zout en zwarte peper 
250 g zalmfilet zonder vel, in grove stukken
2 lente-uitjes, grof gehakt
1 a 2 eetlepels broodkruimels of paneermeel
1 eetlepel Dijon mosterd

zakje veldsla 
feta kaas in blokjes (optioneel)

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng olijven, munt en veldsla met  1 eetlepel olijfolie, feta kaas optioneel (maar lekker!) en snufje zout en peper. 
Zet in de keukenmachine:  zalm, lente-uitjes, ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper en hak grof. Aan het einde meng de paneermeel en de mosterd. Verdeel de massa in 4 platte balletjes/koekjes.
Verhit de rest van olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koekjes ongeveer 2 minuten per kant. Serveer met de couscous en salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten