vrijdag 22 maart 2013
Dijon zalm koekjes met couscous
Voor 2 personen
160 g couscous
100-150 g olijven, gehalveerd
handje verse munt, blaadjes verscheurd
2 eetlepels olijfolie
zout en zwarte peper
250 g zalmfilet zonder vel, in grove stukken
2 lente-uitjes, grof gehakt
1 a 2 eetlepels broodkruimels of paneermeel
1 eetlepel Dijon mosterd
zakje veldsla
feta kaas in blokjes (optioneel)
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng olijven, munt en veldsla met 1 eetlepel olijfolie, feta kaas optioneel (maar lekker!) en snufje zout en peper.
Zet in de keukenmachine: zalm, lente-uitjes, ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper en hak grof. Aan het einde meng de paneermeel en de mosterd. Verdeel de massa in 4 platte balletjes/koekjes.
Verhit de rest van olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koekjes ongeveer 2 minuten per kant. Serveer met de couscous en salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten