maandag 25 maart 2013

Raw Food Brownies


Bron: Nadelunch.com

Voor 6-8 rauwe brownies
125 gram halve walnoten
50 gram cacao
een flinke snuf gemalen zeezout
ongeveer 200 gram of tussen de 8-12 stuks Medjool-dadels, ontpit
70 gram ongebakken amandelen, grofgehakt

Plaats de walnoten in de keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg de cacao en het zout toe aan de walnoten en meng een paar seconden op hoge snelheid.
Voeg nu per twee, drie de dadels toe aan het mengsel en laat de keukenmachine alles telkens goed mengen. Uiteindelijk moet zich een kruimelig, maar zeer kleverig, donkerbruin deeg vormen. Probeer het deeg vast te pakken. Als dat nog niet kan, voeg je telkens een nieuwe dadel toe totdat het deeg wel stevig is.
Verplaats het deeg naar een kom en meng met je handen de gehakte amandelen erdoor.
Kies een schaal uit en druk daar het deeg mooi in uit. Eventueel kun je de schaal eerst bekleden met bakpapier. Strooi een beetje rauwe cacao over de brownies en laat een aantal uren goed koud worden in de koelkast voordat je ze in stukken snijdt. Bewaar de brownies in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen