donderdag 14 juli 2011

Linzensoep 2

Vrij naar S. Versteeg NRCnext

Voor 4 personen
150 g gedroogde linzen
1 zoete aardappel
1 pepertje
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 flinke wortel
1,5 L bouillon
2 lepels Garam Masala Kruiden
Turkse yoghurt
scheut olijfolie
bosje koriander

Linzen 20 minuten koken in de bouillon
Snij de aardappel, sjalotjes en wortel in blokjes en hak het pepertje en de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en roerbak de groenten een paar minuten. Voeg de kruiden toe.
Giet de de bouillon met linzen in de pan en laat met de deksel zo'n 20 minuten op lage vuur koken.
Gebruik vervolgens een aardappelstamper om de grootste stukken fijn te hakken. Verdeel over de boordenen schep een flinke eetlepel yoghurt in en garneer met korander. Lekker met Turks brood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen