dinsdag 12 juli 2011

Rode linzen soep van Mireille Guiliano

Dit recept heb ik in het Engels, een van de lekkerste soepen EVER!

INGREDIENTS
2 L vegetable stock ( 4 BIO bouillon blokjes)
250 g red lentils
5 tablespoons olive oil
4 medium yellow onion, peeled and chopped
1 clove garlic, peeled and chopped
4 stalks celery, chopped
50g chopped parsley
1 can diced tomatoes
Salt and freshly ground Pepper
Yield: 4 servings

RECIPE
Bring the vegetable stock to a simmer, and drop in the lentils.
Heat the oil in a skillet, and add the onion, garlic, and celery. Cook until golden, 3 to 5 minutes. Add the parsley and tomatoes, and cook 8 to 10 minutes more.
After the lentils have been cooking for 20 to 25 minutes, add the onion mixture to pot and cover. Let simmer until the lentils are soft, 5 to 10 more minutes. Season with salt and pepper to taste, and serve immediately.

Om een volle maaltijd soep te hebben kan je op het einde stukjes goede kwaliteit worst in je boord doen en vervolgens overgieten met de soep. Worst niet meekoken omdat anders  worst haar smaak verliest.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen