donderdag 14 juli 2011

Maroccans kikkererwtensoep geinspireerd door Karolina

4 porties

1 blikje kikkererwten
2 L bouillon
1 blik gepelde tomaten
1 grote ui
1 klein selderij inclusief bladeren
3 lepels ghee/boter
1 tlp tumeric
1 tlp peper
1/2 tlp kaneel
bosje koriander
150 g rode linzen
2 porties eiernoodles
1/2 bosje peterselie

Kook bouillon samen met de linzen.
In een pan: bak ui, gesneden selderij tot dat ze zacht zijn, vervolgens voeg de kruiden toe.
Vang de vocht van een kikkerewtenblik en meng samen met tomaten - pureer deze en giet in de pan met ui en selderij. Voeg 1/2 van koriander, kikkererwten en bouillon met linzen toe. Kook op lage vuur voor +/- 30 minuten. Daarna voeg de eiernoodles erbij en kook nog 3 minuten. Garneer met de rest van koriander en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen