woensdag 13 juli 2011

Shoarmasalade

4 personen
2 lepeltjes Shoarma kruiden
4 el olie
350 g varkensvlees (of kipfilet)
2 gele en 1 rode ui
2 tomaten
1 komkommer
2 tenen knoflook
Zakje gemengde salade
2 el zwarte olijven, zonder pit
1 bekertje zure room (125 ml geen light!)
2 el mayonaise
2 el gehakte munt

Meng de shoarma kruiden met 2 eetlepels van de olie en roer dit door.
Snijd het vlees in dunne reepjes en snipper de uien. Snijd de tomaten en de komkommer in plakjes en de rode ui in ringen. Knijp de tenen knoflook uit met de knoflookpers.
Meng het vlees met de bereide mix en laat het 10-15 minuten staan.
Verhit de rest van de olie en bak op een hoog vuur het vlees met de gesnipperde uien.
Schep de gemengde salade om met de tomaten, de rode ui, de olijven, de komkommer en de lauwwarme of koude shoarma.
Klop een dressing van de zure room, de mayonaise, de knoflook, de munt en een snufje zout.
Serveer de salade met de dressing en wat turks brood!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen