zaterdag 18 februari 2012

Aardappeltortilla

Voor 6-8 personen

1,5 kg aardappels
beetje roomboter
400 g gesneden jonge, goed smeltbare kaas 

3 dikke sneetjes ham of 300g gewone plakjes
2 eieren
100  room
100 ml (volle) melk
Zout en peper

  
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakjes niet te dun, zet ze in kokend gezouten water gedurende 10 minuten totdat ze net zacht zijn. Giet ze af en zet ze opzij.
Leg een laagje aardappels op de bodem van een beboterde ovenschaal. Op elke verdieping van de aardappels plaats paar plakjes kaas en een plakje ham en zo verder tot alle ingrediënten op zijn. Vergeet niet en beetje peper tussen elke laag van de aardappels. 
In een kom, meng geklopte eieren met melk en room, zout en peper en giet het mengsel in de pan over de aardappels. Zet de schaal op 180 ° C en bak ongeveer 20 minuten.

Eindelijk ... Wacht tot het afkoelen voordat je hem uit de pan haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten