dinsdag 7 februari 2012

Pasta met garnalen en pittige tomatensaus

Voor 2 personen
160g pasta
2 lente-uitjes
2 takjes koriander
1 pot gepelde tomaten
250 gram gepelde garnalen
1 onbespoten citroen
1/2 chili pepertje
4 teentjes knoflook
50g geraspte pecorinokaas
50g geroosterde pijnboompitjes
zout/peper/suiker

Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af. Snijd in de tussentijd de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn.
Fruit in een pan de teentjes knoflook en in de stukjes gebroken rood pepertje in de olie en laat ze aan alle kanten mooi goudbruin worden. Haal de knoflooktenen eruit. Voeg de in stukjes gehakte gepelde tomaten, het zout, de suiker toe. Laar 15 min sudderen. Plet de tomaten fijn met een vork. Proef of je wat meer zout/suiker/peper nodig hebt. Voeg vervolgens de garnalen toe en laat 5 minuten meepruttelen. Voeg naar smaak paar druppels citroensap toe.
Gekookte pasta in de pan met de kokende saus doen. Vermeng de pasta en saus goed door. Het vuur uitdraaien en pecorinokaas erbij doen. Rasp er wat citroenschil overheen en strooi de gehakte koriander, de lente-uiringetjes en geroosterde pijnboompitjes over de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen