zaterdag 18 februari 2012

Pasta met citroen, paddenstoelen en tijm

Voor 4 personen:

250g (kastanje) champignons of andere wilde paddenstoelen
80 ml extra vierge olijfolie
1,5 tlp keukenzout 

1 klein teentje knoflook, geperst
Schil en sap van 1 (bio) citroen 

Blaadjes van 4 takjes verse tijm
350g pasta
1 bosje verse peterselie, fijngehakt
2-3 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas 

Vers gemalen peper

Snijd de champignons fijn, zet in een grote kom met de olie, zout, geperste knoflook, citroensap en geraspte citroenschil, en prachtig geurende tijm bladeren.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Bewaar een beetje van het kookvocht. Zet snel de uitgelekte pasta in de kom met het champignonmengsel. Meng alles goed samen en voeg dan de gehakte peterselie, geraspte kaas en peper naar smaak toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen