zaterdag 18 februari 2012

Panna Cotta

Een van de makkelijkste en zaligste toetjes ter wereld
Er komen ongeveer 8 porties van dit recept (± 180 ml)

1 liter slagroom
150g honing
6 blaadjes gelatine (dat wil zeggen, de helft van op de verpakking aanbevolen hoeveelheid maar als je een "staande panna cotta" wil moet je de hoeveelheid verdubbelen)
binnenkant van 1 stokje vanille
frambozensaus: 1 bakje frambozen + paar druppels rode wijn

Verwarm de room en honing, voeg de binnenkant van vanillestokje.
Zodra room begint te koken voeg de gelatine toe en blijf de hele tijd  te roeren. Als de gelatine helemaal opgelost is giet de room in kleine kommen, glazen, wat je maar hebt...
Zet in de koelkast voor min. 6 uur.
Vlak voor het opdienen versier panna cotta met de frambozensaus.
Saus (zie hieronder) is meestal vrij zuur, maar het past heel goed bij deze zoete panna cotta!

Een frambozensaus is gewoon een doosje (diepvries) frambozen gepureerd samen met paar druppels rode wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen