zaterdag 18 februari 2012

Spaghetti alla Carbonara

Voor 4 personen:

1 eetlepel olijfolie of boter
250g pancetta of dik gesneden spek, in blokjes gesneden
1-2 teentjes knoflook, gehakt
3-4 hele (bio) eieren
120g geraspte Parmezaanse of pecorino kaas
 350 g spaghetti pasta
 Zout en zwarte peper naar smaak


Zet een grote pan gezouten water aan de kook.
Terwijl het water komt aan de kook, verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bacon of pancetta toe en bak langzaam tot ze krokant zijn. Voeg de knoflook toe en kook nog een minuut. Schakel het vuur uit en zet de pancetta en knoflook in een grote kom. 
In een kleine kom, klop de eieren en meng ongeveer met de helft van de kaas.
Zodra het water kookt, voeg de pasta, en kook zonder deksel. Als de pasta al dente is,  verplaatst hem (al uitgelekt natuurlijk) naar de schaal met het spek en knoflook. Het is de hitte van de pasta die de eieren voldoende zal verwarmen en een romige saus creĆ«ren. Meng alles snel. Voeg zout naar smaak toe. 
Serveer snel met de rest van de Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen