zondag 5 februari 2012

Kippenbouten met rode ui en appel

Receptebron: www.ah.nl/recepten echter door mij aangepast
Voor 2 personen:


flinke scheut olijfolie
2 (biologische) kippenbouten
2 rode uien, in vieren
3 el grove mosterd
1 appel


Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in de braadpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 6 min. rondom bruin. Voeg de ui, mosterd en 50 ml water toe en bak 1 min. mee. Doe de deksel op de pan en bak de kip in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Schep de kip halverwege de oventijd om en voeg dan de appel toe.
Lekker met boontjes en gebakken aardappels. Ik vind het ook super lekker om soms kip met gewone, zoute chips te serveren - jeugd nostalgie :)
Echt een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen