woensdag 22 februari 2012

Linzensoep met geraspte kokos en gember

Zelf bedacht en oooh zo lekker

1-2 bataten, in grote blokken
1 kleine bio pompoen met de schiel ook in grote blokken
1 hele bleekselderij in plakjes
1 blik kokosmelk
200g gele spliterwten
200g rode linzen
3cm vers geschilde en fijngesneden/geraspte gember
1.6l groentebouillon
Flink handvol geraspte kokos
2-3 lepels kerripoeder
Lepel ghee/boter

Spoel de spliterwten en linzen grondig af. Plaats ze in een extra grote soeppan, schenk het water erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de pompoen en bataat toe.
Smelt beetje ghee in een pan op middelhoog vuur, voeg de gesneden bleekselderij toe en de gember en geraspte kokos. Bak twee minuten voortdurend roerend, voeg de kerriepoeder bij het mengsel, goed mengen en voeg dit aan de sudderende soep samen met de kokosmelk. Laat de soep zonder deksel gedurende 20 minuten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen