vrijdag 20 januari 2012

Gebakken rijst

Voor 4 personen:

250 g rijst
2 cm verse gember
1 ui
1 prei
4 eieren
200 g plakjes ham
100 g erwten
1 eetlepel olie
Zout en peper
20 g boter

Kook rijst in een rijstkoker of op je eigen manier.
Schil en rasp een stukje verse gember, ui en witte gedeelte van prei. Klop de eieren in een kom in een omelet. Bak deze omelet dun in een beboterde pan. Snijd de omelet en ham in reepjes. Blancheer de erwten.
Zet een eetlepel olijfolie in een wok en voeg gember, ui en prei. Laat stoven op een matig vuur voor 5 minuten. Voeg de omelet en ham in reepjes en erwten. Kook alles samen voor 5 minuten.
Aan het einde voeg de rijst toe, meng alles goed. Voeg zout en peper toe. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen