donderdag 26 januari 2012

Gegratineerde pasta met rode biet volgens Monique

Ingrediënten voor 4 personen:
ca. 1 kg rode bieten (je kan ook al gekookte kopen!)
zout en peper
400 g pappardelle (lintpasta)
1 klein bakje crème fraiche
2 el olijfolie
nootmuskaat
100 g pecorino

Was de bieten en kook ze ca. 1 uur in water met wat zout (als gekookt dan hoeft het natuurlijk niet meer).
Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzing op de verpakking in water met wat zout.
Giet de pasta af, meng hem met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper.
Giet de bieten af en spoel ze af onder stromend water en pel de schil van de bieten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 graden / hetelucht: 175 graden / gas: stand3).
Snijd de bieten in stukken en meng ze met de olijfolie.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe de bieten met de pasta in een ovenschaal en rasp er de pecorino overheen.
Gratineer de schotel ca. 15 minuten in de oven en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen