maandag 2 januari 2012

Kippenbouten met spek en pruimen

Voor 2 personen

2 (bio)kippenbouten
100g spek
50g gedroogde pruimen
2 lepels pijnboompitten, alvast geroosterd
50g boter
4 takjes rozemarijn
2 lepels geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
(zee)zout en peper

80 gram pasta per persoon ( het liefst pijpjes)

Verwarm de oven op 200 graden C.
Bak spek met een lepel olie. In een beboterde schaal leg je 3 takjes rozemarijn en daar boven op de pruimen. Bestrooi de kippenbouten met een beetje zout en peper, leg deze boven op de pruimen en bedekt ze met het spek. Bestrooi alles met de laatste stukjes rozemarijn, klontjes boter, kaas en pijnboompitten. Bak ca. 60 min in de oven.

Kook intussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Als kip klaar is, neem de kippenbouten uit de schaal en doe er de uitgelekte pasta in.  Vervolgens moet je het spek en pruimen in stukjes snijden. Schep alles goed om, zodat het geurige braadvocht aan de pasta gaat hangen.

Serveer de pasta met de kippenbouten erbovenop. Lekker met de botersla.

***Ook lekker met eendenbouten ipv kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen