maandag 2 januari 2012

Quiche zonder bodem met camembert en courgettes in een houten doosje van camembert

Franse titel klinkt veeeeeeel mooier:
Quiches sans pâte au camembert et aux courgettes dans leur boîte

(Aangepast) recept volgens Pascale Weeks
Hier het filmpje in het Frans

Voor 2 personen
1 courgette  
1 camembert in een houten doosje
30 ml crème fraîche    
 
2 eieren
Nootmuskaat
Zout en versgemalen peper 

1 eetlepel olijfolie 
2 cirkels van bakpapier 20 cm in diameter
      

Nodig: 2 houten doosjes (deksel en bodem) van camembert

Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 210°C.
 

Rasp de courgette. 
Giet de olijfolie in een koekenpan en bak geraspte courgette gedurende 1 minuut. Laat uitlekken op een keukenpapier.

Breek de eieren in een kom en meng met de crème fraîche. Voeg zout, peper en vers geraspte nootmuskaat toe. Vervolgens roer de courgettes er doorheen.
Snij de kaas in kleine blokjes.

Plaats een cirkel van bakpapier in elke doos camembert en druk met je handen erop. Giet de quiche in de doosjes tot een hoogte van 1,5 cm. Voeg de blokjes van de camembert, en herhaal dit voor elke doosje.
Bak 20 minuten.

Serveer quiche in het doosje op een boord. Lekker met een bos van cherry tomaten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen