dinsdag 3 januari 2012

Preistamppot met pesto en walnoten

Deze heeft Sjaane voor mij gemaakt. Bron AH/recepten (aangepast).

Voor 2 personen:

1/2 zakje walnoten
100 g cheddar, Grana Padano of een oude/belegen kaas
2-3 eetlepels boter
2 preien, in ringen
3-4 aardappels voor puree + wat warme melk (50-100ml) zout, peper en nootmuskaat
1 eetlepel groene pesto

Aardappelpuree:

Als je aardappels na het koken hebt fijngestampt, is het tijd om de puree op smaak te brengen. Dit kun je doen met warme melk, boter, nootmuskaat en peper en zout. Voeg de melk en boter toe aan de puree. Roer alles er goed door heen. Voeg ten slotte peper, zout en nootmuskaat toe. Versgeraspte nootmuskaat is het lekkerst.


Walnoten grof hakken. Kaas raspen. In pan 1 lepel boter verhitten, prei ca. 4 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Puree bereiden. Prei, kaas, walnoten en pesto erdoor scheppen. Met wat walnoten en kaas bord versieren.

***Met pasta ipv puree is het ook erg lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen