maandag 2 januari 2012

Quiche met tomaten en basilicum

 Quiche bodem volgens mijn recept.

Vulling:
250g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 ui, klein gesneden
1 teentje knoflook, fijn gesneden
3 lepels olijfolie
2 lepels balsamico azijn
Handje verse blaadjes basilicum, fijn gesneden
zout en peper
60g zachte geitenkaas

Verwarm de oven tot 180 graden C
Meng de tomaatjes met ui, knoflook, olijfolie en balsamico azijn en vervolgens zet in de koelkast voor 30 min. Na die tijd giet ontstaande vocht af en kook het in in een bakpan tot dat je ongeveer 2 lepels siroop hebt. Meng het opnieuw met de tomaten. Voeg basilicum, zout en peper toe. Dit mengsel leg je op de quichbodem  en zet je in de oven voor 35 minuten. Vervolgens kruimel je de kaas boven al gebruinde quiche en bak je het nog 5 minuten.


***Als je geen kaas lust, of wil je net iets anders kan je de optie "geitenkaas" schrappen en in plaats daar van op de bodem, net voordat je de tomaten legt, dunne laag mosterd opsmeren.

***Parmaham met beiden opties is ook niet verkeerd. Deze zou ik ook net 5 min voor het einde opleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen